Vianočné hviezdičky z pedigu

NÁVOD

Vianoce sú doslova za dverami a začína čas aj na prípravu a zdobenie domova. Vytvorte si krásne vianočné hviezdy z pedigu podľa jednoduchého návodu.

Návod na vianočné hviezdičky z pedigu

Prírodné vianočné ozdoby patrí stále k tým najobľúbenejším. Pretože je ponuka dekorácií a ozdôb v obchodoch veľmi široká, farebná a lesklá, mnoho ľudí dáva prednosť klasike, prírodným materiálom. K tradičným slovenským Vianociam patrí slamené ozdoby, prútené vence, ozdoby zo sušených prírodnín a ovocie, oriešky, mašle, cukrovinky ...

Vánoční hvězda z pedigu

 

 

 

 

 

Máte tiež radi Vianoce v prírodnom štýle? Mám pre vás jednoduchý návod na výrobu hviezdičiek z pedigu. Pedig môže dobre poslúžiť podobne ako slama. Môžete si z neho upliesť zvončeky, hviezdy, anjelikov, umotat vence. Pôvodná farba pedigu je svetlá, ale môžeme ho ľahko nafarbiť pred pletením farbami na textil, namoriť alebo zakúpiť už farebný materiál.

Základný návod na pedigovú hviezdičku

Budete potrebovať:

 

Prekrížte pásky hladkou stranou smerom hore. Guľatý pedig prehnite a nasaďte na najnižšie položený pásik.

Pleťte spôsobom - opletok dvomi. Prútik, ktorý je vľavo veďte vždy za pásik s prekrížením druhého prútiku a smerom von, prútiky sa tak rovnomerne striedajú. 

   

Stačia 3 riadky - ukončite zasunutím na spodnej strane hviezdičky a zastrihnite.

Konce plochého pedigu zastrihnite do špičiek a priviažte šnůrku na zavesenie.

Experimentujte s dĺžkou, šírkou, farbou i počtom pásikov. Základ pletenia je vždy rovnaký, s touto jednoduchou technikou vykúzlite nespočetné množstvo rôznych variant.

Rady a tipy:

  • využite najrôznejšie zvyšky z pletenie
  • zapojte deti - stačí základ zlepiť, aby sa deťom lepšie plietlo