Sviatok svätého Valentína

INŠPIRÁCIA

Nechajte sa pobozkať romantickou atmosférou svätého Valentína s prútenými dekoráciami.

Tipy na dárčeky a dekorácie na Valentína

Už niekoľko rokov patrí 14. február k významným dňom. Celosvetovo sa oslavuje sviatok lásky a náklonnosti medzi partnermi. V tento deň je zvykom poslať svojich najbližších a milovanej osobe kvety, sladkosti a darčeky s najčastejšie tematikou srdca a iných symbolov lásky.

Dekorační srdíčka

Pôvodne anglosaský sviatok je odvodený od sviatku Lupercalia oslavovaného v starovekom.

 V predvečer tohto dňa boli do "urny lásky" vložené lístočky s menami dievčat. Každý mladý muž potom ťahal lístoček a dievča, ktorej meno si vytiahol, sa mala stať jeho "miláčikom" v nasledujúcom roku.

Deň svätého Valentína sa presadil vďaka kňazovi Valentínovi, ktorý tajne oddával mladé páry za vlády Claudia II. Ten zakazoval sobáše svojim vojakom. Bál sa, že by chceli zostať doma pri svojich rodinách a nešli do boja. Valentínův vzdor bol odhalený, kňaz bol zatknutý a 14. februára popravený. Sviatok Lupercalia splynul s oslavami mučeníctva Svätého Valentína a vznikol romantický sviatok, ktorý oslavuje zamilované páry všade na svete.

valentýnská koláž

Valentín je ideálny čas pre prejavenie lásky svojmu partnerovi. U nás nájdete množstvo romantických dekorácií, ktoré dokreslia tú správnu atmosféru pri večeri. Vonné sviečky sú ideálne pre partnerskú kúpeľ. A v neposlednom rade si u nás vyberiete aj originálne darčeky napríklad v podobe fotorámčekov.